Leto ve Špíně: Nejlepší slezská kapela z Olomouce

15. duben 2016

Slezsko frčí, a kdo tvrdí něco jiného, neví nic o světě. Kapely kolem labelu MMM jsou parádní, tečka. Přitom se hodně z nich postupně ze Slezska odstěhovalo. Co se teda děje u nich doma, i když už jsou doma jinde, nám do Špíny přijeli říct Leto. Přivezli s sebou krásné songy z desky, která se dodělává a vyjde v létě u Silver Rocket a MMM.

S Palmou a Indošem jsme mluvili o dynamice, která lidi táhne z místa na místo, o té, která funguje mezi undergroundem a popem, politikou a zvukem, i té uvnitř manželského páru. Promítá se intenzita vztahu do muziky? (Promítá.) A svědčí jí to? (Svědčí.) Kromě výzev, které před Leto staví praktická demokracie ve dvoučlenné kapele, jsme probrali i Palminy pozoruhodné texty, projekce a klipy (video Ztracený a nalezený od Planet tady), Bosse a sekretářku (recenze desky Zanech řečí tady) i všechny možné ostatní souvislosti.

Poslechněte si rozhovor s dynamickým duem a exkluzivně jejich písně, které teprve vyjdou, a další hudbu vybranou Palmou a Indošem – od chytré melancholie přes existenciální punk k heavy noise rocku a přes ochutnávku z čerstvé kazety Peleton zase zpátky.

Playlist:
Leto – Boje
Garlands – Předjaří
Kurac – Naše mamy nam kupily nove boty
Děti deště – Tětiva
Leto – Tráva
Peleton – Říčky
Leto – Domy

linky:
mamamrdamaso.org/newmmm/leto

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.