Lyrika a byznys. Terezie píše zadumané songy pro sebe i do reklam na auta

29. červen 2020

Najít něco o nadějné zpěvačce Terezii, autorce zadumané písně Nesnít o vlnách, je skoro nadlidský úkol. Než vypátráte těch pár dalších skladeb, které publikovala, zjistíte, že hrávala florbal za Bohemku. O to víc jsme rádi, že mladá písničkářka přijala pozvání do studia Radia Wave, kde jsme trochu pocuchali její tajemnou auru.

Celkem rychle jsme pochopili, že Terezie je skromné děvče stojící nohama na zemi. Čerstvě dokončila střední školu a na podzim se chystá na studia do Berlína, kde bude dělat Music Business. Bakaláře z písničkářství prý nechce. A nesní ani o stagei na Glastonbury, ví, že se to nestane. Možná, že to do sebe všechno zapadá. Terezie nás týdny oblažovala skladbou, ve které si zakazuje snít.

A přitom se jí už podařila zajímavá věc – její nový zvuk, v němž svůj nezapomenutelný alt doprovází nenápadnou elektronikou, se zalíbil i nejmenované automobilce, která si Tereziinu skladbu půjčila do reklamy. No, kdo to má? Na tom by určitě hudební kariéra postavit šla!

Poslechněte si Startér s Terezií i o tom, proč je Nesnít o vlnách její jediná píseň v češtině nebo co je pro ni v hudbě největší radost. A přijďte se 8. 7. podívat na její koncert! Terezie vystoupí na prvním letním Startér Showcaseu na pražském Stalinu. Spolu s ní se představí také Homeoffice.

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka