Malá noc módy: nejmladší generace vyprodala Mosilana Hub

17. únor 2017

Malá noc módy ukázala, že Brno je plné mladých módních talentů, a vzbudila velký zájem mezi širokou veřejností. Zcela vyprodaná premiéra studentské akce naplnila industriální prostor Mosilana Hub osvěžujícím mladým designem a jeho fanoušky.

Brno je město tradičně spjaté s módním průmyslem, na silnou provázanost města s textilními fabrikami poukázala mimo jiné výstava Brno – moravský Manchester. 250 let metropole textilního průmyslu. I lidé, kteří se módou přímo nezabývají, většinou vědí, že se v Brně pravidelně konají profesní veletrhy Styl a Kabo. A jak ukázala Malá noc módy, v Brně je také zájem o tvorbu nejmladší generace módních návrhářů. V minulosti se tu odehrálo několik dílů přehlídkové události s názvem Módění, kterou hostil Dům umění. Představili se na ní jak brněnští návrháři, tak studenti pražské UMPRUM a dalších škol. A právě na linii prezentace nastupujících tvůrců navazuje Malá noc módy. Událost vznikla z iniciativy studentů Střední školy umění a designu v Brně. Vedle prací z této školy představila i modely Salonu č4, který akci spolupořádal, a v neposlední řadě hosty ze zahraničí.

Prostor Mosilana Hub byl pro přehlídku a doprovodné výstavy a instalace dobře zvolený. A přestože ho není úplně snadné najít, přišlo mnohem více lidí než nejspíš pořadatelé a designéři očekávali. V reportáži Modeschau uslyšíte anketu mezi publikem a také rozhovory s designéry, jejichž práce nás nejvíce oslovily, patří k nim My Linh, Jan Smejkal, Natálie Vencovská, Daniela Šindelková nebo Ngoc Yen Tran. Atmosféru zachycuje fotogalerie na FB Modeschau. Součástí večera, který byl přehledně členěný do tematických bloků, byla i módní performance SOTC. Návštěva Malé noci módy byla inspirativní a osvěžující, vedle módy byla příjemným překvapením i hudba, jejíž playlist najdete tu. Jediné, co bychom propříště doporučili, je, nezdržovat se s vyvýšeným molem a věnovat více energie dobrému nasvícení catwalku. Rozhodně budeme událost sledovat dál a těšíme se na další pokračování. Nejbližší příležitostí ohlédnout se za úspěšnou premiérou jsou ozvěny Malé noci v brněnském butiku Rebelion Store v pátek 24. 2. Novinky můžete sledovat na webu.

 

#closedeyes #beauty @danielasindelkova #fashion #fashionmodel #backstage @nocmody #malanocmody #brno #modeschauradioshow

Příspěvek sdílený Veronika Ruppert (@veronikaruppert),Úno 13, 2017 v 11:49 PST

Playlist:

Arma – Favela (Murder He Wrote Remix)
Bean – Racer (bleach Remix)
Javascript – P!nky Ring (Ca$h Bandicoot Remix)
Santa Muerte – Aye
Lao – Caracol Ha
Ptwiggs – Hypno Game (tortured bass edit)
Kingdom – Punished Pras Cachorras (SM Edit)
Ida Dillan – Scorpion Kick (Paul Marmota Remix)
Harry Griffiths – Distilled
Late June – Hold On, My Love

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.