Manželé Stodolovi jsou true crime oholený na kost. Na projekci vyražte s igelitkou

1. březen 2024

Motto nového dílu Čelistí zní „Kouření musí proudit“. Aleš, Tonda a Honza se pohádali o to, kdo z nich je Lisan al Gaib, kdo dostal Povýšení a kdo umí vášnivěji mluvit o hortikultuře. Největší radost jim ale udělal hraný český true crime Manželé Stodolovi.

Nový film Petra Hátleho Manželé Stodolovi je true crime o případu série vražd z let 2001 a 2002. „Ten film je takovej sympaticky česky umaštěnej. Je to true crime oholenej až na kost,“ říká Honza. „Já to nechci přechválit, ale je to jeden z nejlepších českých filmů posledních let. Připomíná to Zónu zájmu od Jonathana Glazera v tom, že v něm sledujeme lidi, kteří mohou být naši sousedi, ale dělají příšerný věci,“ říká Aleš. „Jak je to dobovka z roku 2001, tak to působí hodně autenticky – všechny ty linolea, igelitky a další věci,“ vzpomíná Honza na lepší časy. Společně s Tondou pak doporučují vyrazit s igelitkou i do kina.

Zachrání distribuci koření RuPaul Atreides nebo Lída Gomdžabbárová? Dává si Vítek camembert s Ohnivě červenou oblohou? Má nový film Paula Schradera Tichý zahradník rozvinutou lásky kulturu, nebo jenom hortikulturu? Čeká Aleše Povýšení? Odjel Tomák do Japonska, aby se nechal prohlásit za pivního Šóguna? Čelisti – med s viagrou pro vaše uši.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka