Mauro Cuppone, Vice Fashion issue

23. březen 2010

Rakve kultovních fashion labelů jako Prada, Chanel nebo Armani vystavuje v galerii Vernon City Mauro Cuppone. Italský architekt, designér, grafik a filmař se dlouhodobě věnuje tématu smrti a pro výstavu Ahab´s Syndrome´s Part One ho konfrontoval se svojí velkou životní vášní a láskou, módou. Téma smrti a módy se objevuje i v rozhovoru s Pavlem Čejkou o aktuálním březnovém módním číslu časopisu VICE.

S Maurem Cuppone jsme o jeho fashion rakvích natáčeli na vernisáži výstavy. „Pokud milujete módu a móda je tím, pro co celý život děláte maximum, proč byste od ní měli být v okamžiku smrti odtrženi?“ Poslechněte si celý rozhovor s Maurem Cuppone. Fotky z vernisáže najdete na FCBK Modeschau.

Kromě rozhovoru s Karlem Lagerfeldem a Jakubem Polankou (který musel být po zveřejnění na webu kvůli otevřené kritice nejmenovaných komerčních médií upravený), je nový VICE i o navrhování kostýmů pro korridu, které se mohou velmi snadno stát tím posledním, co má toreador v životě na sobě. K tématu módy VICE připravil i klubové večery a prodejní výstavu vintage oblečení. Více v rozhovoru s Pavlem Čejkou.


Odkazy:
galerievernon.com
www.viceland.com/cs


Playlist:
Balam Acab - Sea Birds (Tri Angle)
Hunx and His Punx - Good Kisser (Punkette)
Aids-3d - Rythm Is The Dancer (uns.)
Beaumont – Adrift (uns.)
Claude Arto - Betty Boop (Celluloid)
FUR - Clears Throat - Miracles Club remix (Waaga)
Weed Diamond – Snowmelt (Transparent)
The Sandwitches - Back To The Sea (Turn Up!)
Memory Casette - Asleep at the party (Acephale)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.