Měšťáci nejsou policajti druhé kategorie. Nerozdávají jen botičky, ale i radost

5. únor 2020

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které pro ně znamená svět, uvítaly Jirku Sejkoru, jednoho ze dvou mluvčích Městské policie Pardubice. Ten se ve studiu rozhovořil jak o stereotypech o měšťácích, tak o botičkách, odtahování aut a ranních koblihách s kávou.

Zuzanu a Ivanu hrozně zajímalo, jaké sociální sítě bombí takový typický mluvčí Městské policie Pardubice. Jirka postuje snad všude kromě TikToku, což Ivanu velmi mrzelo. Pak už Jirka dekonstruoval klišé o městských policistech – není prý pravda, že jsou hloupí, zapšklí a pouze chtějí vymáhat peníze za pokuty, které si pak strčí tajně do kapsy. Jirka také vymýtil hluboce zakořeněnou představu, že claim měšťáků je Pomáhat a chránit, jak se mylně domnívala Zuzana. Toto heslo má bohužel konkurenční policejní skupina, a měšťáci tak na své okřídlené krédo stále marně čekají. Ivana nemohla nezmínit crossfit a zajímala se, jestli ho policajti musí ovládat nebo zda alespoň musí být fyzicky zdatní. Řeč přišla i na pletené chobotničky, darování plazmy, Jirkovy zásnuby a to, že cajti svou práci údajně milují nezištně.

Chcete si vzpomenout na to, jak jste plivli do tváře pánovi v uniformě, který vám dal pokutu za parkování? Pusťte si aktuální díl Buchet a uvědomíte si, že i policisté jsou lidé s dušičkou a city.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.