Mladíci pronajímají matraci na louce a zloděj utekl jako Popelka. To jsou top zprávy minulého týdne

13. listopad 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejčervenější jahody zpravodajského shakeu. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu dostala takzvaně do kolen zpráva o tom, že se dva přátelé z Velké Británie rozhodli posunout zážitkové ubytování ještě o něco dál a vytvořili to, čemu sami říkají „nejhorší Airbnb na světě“ – matraci a noční stolek stojící na louce. I když šlo původně pouze o žert, obdrželi již krátce po zveřejnění mnoho žádostí o rezervaci tohoto lučního ubytka. Zajímavý nápad, myslí si Mikrovlnky, nicméně Zuzana přesto nepřestává toužit spíš po noci strávené v japonském stromovém domě.

Zuzanu jako brněnskou patriotku pobavila informace o tom, že se zdejší strážníci honili za zlodějem, který vykradl dům. Při vloupání se mu z nohy sesunula bota. Poloobutého lupiče pak hlídka chytila ještě v odjíždějící šalině, tedy tramvaji. To je ale příhoda, smála se Zuzana.

Je mezi zlodějem Popelkou a hotýlkem na stráni nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, ale to přeci nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka