Nahatá selfie pro hořící Austrálii a Meghan s Harrym v kanclu. To je svět podle Mikrovlnek

10. leden 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ty nejbarevnější kolibříky ze zpravodajského pralesa.

Obě moderátorky jako obvykle zaujala plejáda událostí jak ze světa, tak z Brna. Zuzanu fascinovala dvacetiletá Kaylen Ward, „nahá filantropka“, která posílá každému, kdo má zájem a zaplatí minimálně deset dolarů, svoje nahé fotky. Během čtyř dnů vybrala pro několik charitativních organizací, které působí v oblastech australských požárů, zhruba 700 000 dolarů, na které má od neziskovek potvrzení. To by se stárnoucím moderátorkám asi nepovedlo, posteskly si. „Ne všichni hrdinové nosí pláště!“ oceňovali její snahu fanoušci, jakož i Zuzana s Ivanou.

Ivanu zase šokovala informace, že princ Harry a Meghan se vzdají role v královské rodině a budou pracovat a cestovat. Obě moderátorky ale vyjádřily podezření, že jejich plán pendlovat mezi Británií a Severní Amerikou není zrovna bohulibý, protože chodit pěšky mezi kontinenty asi nebudou. To by se Gretě Thunberg nelíbilo. Zuzana si myslí, že oba aristokraté mají prostě už dost formálního oblečení a chtějí chodit celý den v teplákách, což je pochopitelné.

Nesměla chybět ani pikanterie z Brna. Tam stánkař vylil olej na náměstí, dosud však nebyl dopaden, a už se asi nedozvíme, jestli se jednalo o přepálený olej z trdelníků nebo z langošů.

Je mezi nahou filantropkou, Meghan s Harrym za pásem a olejovým flekem v Brně nějaká hlubší souvislost? Určitě ne, ale nikomu to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.