Napínavější už to být nemůže. Přeživší ve Startéru zachraňují nízké jednotky hlasů

15. listopad 2022

Startér tentokrát hlásil full house, do studia za Terezou a Filipem totiž dorazila porota ve složení Aneta Martínková (Margo), Annabelle a Amák, aby zhodnotili aktuální sedmičku tracků. „V Brně se poslední dobou vyrojilo hodně zajímavejch kapel. Je vidět, že si na tom někdo hodně vyhrál,“ zaznělo od Amáka po poslechu novinky Trapped In The Spiderweb od Noise Flow, kteří se zformovali právě v Brně v roce 2019.

Novinky tentokrát zazněly hned tři, mezi nimi například zpěvačka Kairtheris zaměřující se na taneční pop, jejíž singl Golden Hearts s klubovým instrem od producenta FVLP (Flyp Fermentor) porotu značně rozvlnil. „Byla jsem někde na pláži při západu slunce,“ říká Annabelle o transformačním zážitku, který jí song přinesl. Jako slabší hodnotí barvu a charakter hlasu zpěvačky.

Za poslední novinkou šestého kola hitparády neobjevených stojí hudebník Dragiša Pelemiš, který vydává pod pseudonymem Kyioshi. Aneta si během poslechu niterného, ale pro osazenstvo těžko stravitelného songu Meeting zívla, ale dávala to za vinu intenzivní práci na diplomce. „Myslím, že je tam silnej a ocenitelnej terapeutickej rozměr. Cítím emotivní input, ale je potřeba tomu dát ucelenější formu a zasoustředit se na to, jak to zní ven.“

Startér tentokrát v plné porotcovské síle a s přílivem tří novinek. Jak zapůsobily na Anetu a Annabelle? A kterou z nich by Amák rotoval při běhání? Zamíchejte s pořadím soutěžních songů na wave.cz/starter nebo pošlete ten svůj na adresu starter@rozhlas.cz!

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio