Nazí muži utekli před jelenem a Brňan kradl pro kámoše. To jsou nejlepší zprávy minulého týdne

2. červenec 2021

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková obírají v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky ty nejnaducanější ostružiny ze zpravodajského keře. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici nudismu zaujala zpráva o tom, že v australském Královském národním parku našli dvojici mužů, kteří se ztratili v buši. Jeden nesl batoh a byl úplně nahý, druhý částečně oblečený. Překvapivější je ale jejich vysvětlení a popis situace, která bloudění předcházela.

Muži se opalovali na pláži na jih od Sydney, když vtom je měl vystrašit kolemjdoucí jelen. Výletníci na nic nečekali a uprchli do již zmíněného národního parku, kde se ztratili. Moc odvahy tedy neměli, myslí si svorně Mikrovlnky.

Zuzanu jako milovnici germánských zemí šokovala zmínka o tom, že v centru Kolína nad Rýnem našli na dně řeky víc než pět set elektrických koloběžek. Podle potápěčů jsou další vozítka pod vodou i jinde ve městě. Stroje v řece představují ekologickou hrozbu, protože vylučují jakýsi sliz. Ivana však kolobrndy hájila jako lepší alternativu k autům a i Zuzana musela uznat, že i nejapní koloběžkáři na rozdíl od automobilistů jen těžko někoho usmrtí.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby nepřivlekly nějakou tu krimi kauzu z Brna. Tam se stalo toto: Bizarní vysvětlení nabídl po krádeži voňavky v drogerii strážníkům pětadvacetiletý muž. Argumentoval tím, že zboží ukradl, protože jím chtěl obdarovat kamaráda. Stane se, myslí si Mikrovlnky.

Je mezi brněnským lapkou, torzy koloběžěk na dne řeky a dezorientovanými nudisty nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.