„Nechci být jen Bouška z Balancu!“ Co ale Petra z Balancu rozhodí? A z čeho se mu potí duše?

22. červen 2024

Hostem Elišky Soukupové v hotcastu Pot byl moderátor Petr Bouška. Posluchačstvo Radia Wave ho zná z podcastu Balanc o duševním zdraví, který připravuje. Petr je také lektor a dělá psychoterapeutický výcvik, navíc se řídí heslem „Your vibe attracts your tribe“. Kvůli propojení s podcastem Balanc má někdy pocit, že když jde na schůzku, nejdřív jde jeho rozhlasová osobnost, a až pak Petr. Jak randí? Co si myslí o feminismu? Jsou podle něj tělo a duše neoddělitelné?

„Správnej chlap je někdo, kdo je v kontaktu se svýma emocema, dokáže přiznat slabost a zranitelnost, a umí dobře pracovat s hněvem a agresivitou. To je totiž to nejčastější, v čem my chlapi selháváme,“ odpovídá v Potu Petr Bouška moderátorce Elišce Soukupové na otázku: „Kdo je správnej chlap?“

A jak Petr vnímá roli mužství v dnešním světě? „Nejsem odborník na feminismus, ale podle toho, co o něm doposud vím, myslím, že feminismus je ve své esenci hnutím za osvobození člověka. Takže za feministu se považuji.“ Bylo tomu ale tak vždycky? A jak Moderní láska ovlivnila Petrův osobní život a přístup k randění?

„Seznamuju se rád a dokonce si užívám i ta rande, kdy vím, že to nikam nevede. Možná to vyzní blbě, ale na těchto schůzkách si užívám sám sebe.” vypráví Petr Bouška o zkušenostech se seznamováním, během kterého klade důraz na komunikaci, zdravé hranice a bezpečný prostor pro všechny. Jak se vyrovnává s tím, že některé potenciální partnerky v něm hledají pouze bezpečné útočiště, které znají z podcastu Balanc? A kdo je vlastně Petr Bouška, když ne ten, kterého znáte z Radia Wave?

Zapomíná feminismus na muže? Proč je důležité do vztahů nechodit zraněním napřed? A kdo je ideálním protějškem pro Petra Boušku? Poslechněte si hotcast Pot.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.