Nové Mikrovlnky shrnují zprávy týdne: Loft plný pampeliškového chmýří a kreditka s nektarem pro včely

16. květen 2019

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová v prvním díle podcastu Mikrovlnky vyzobávají to nejpodivnější ze zpravodajského dvorku. Tenhle týden už asi nic nepřemaže zásadní dojem, který na ně udělala zpráva o anonymních umělcích schraňujících v opuštěném domě miliony pampelišek, srdce jim ale poskočilo i u historky o podvodníkovi, který se na Facebooku vydával za herce Vaška Vydru.

Uplynulý týden byl nabitý emocemi a událostmi. Američtí inovátoři vymysleli kreditku s výživou pro hladovějící včelky, ale i bary bez alkoholu. Došlo ale i na zprávy z regionu. V Brně začali cestující tlačit trolejbusy a herec Václav Vydra si založil Facebook jen proto, aby dal fanouškům vědět, že jeho profil není „fejkový“.

Ivana se Zuzanou ve studiu našly nečekaný náhled na jednotlivé zprávy – posoudily je totiž podle toho, zda by se líbily herci Vydrovi. Řeč přišla také na to, proč je Ivana hladová jako včela a zda je Zuzana skutečně Brňačka, jestliže netlačila žádný dopravní prostředek. Pusťte si první díl podcastu Mikrovlnky.

Ivana Veselková a Zuzana Fuksová jsou moderátorky jednoho z nejposlouchanějších pořadů Radia Wave Buchty. Mikrovlnky přináší to nejzajímavější z krátkých zpráv Wave News z webu wave.cz. Svébytný humor Ivany Veselkové a břitké glosy Zuzany Fuksové poslouchejte každý pátek v 10:20 na Radiu Wave nebo z podcastu kdykoli a kdekoli, a dokonce i offline!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.