Novinkám se lepí smůla na paty. Prorazí ve Startéru Dominátorova dcera?

3. listopad 2020

Ne, prostě ne. Fanoušci Startéru jsou konzervativnější než Atilla, Bič boží, a nové songy se jim nelíbí. Páté kolo hitparády neobjevených dál patří soutěžícím z prvního Startéru a skoro nic mezi sebe nepustí. Tak třeba se to povede tentokrát. Šanci má třeba moc dobrý pop od kapely DOMI, který by mohl ladit uchu všem, kdo mají rádi CHVRCHES. 

Potkali se na konzervatoři v anglickém Leedsu a prý nabízí kombinaci fresh britské elektroniky a skandinávského popu. To je pravda! Song Someone New je docela vkusný pop, skvěle odzpívaný, možná mu dokonce odpustíme tu vyprázdněnou manýru „like wooohooou“. A zní fakt mezinárodně. Možná až trochu moc, možná mu chybí nějaká lokálnost, poznávací značka, něco, díky čemu by posluchač věděl – tohle vzniklo u nás. Ještě lépe – není důležité, odkud song pochází, ale od koho. Someone New by bylo ještě o fous lepší, kdyby ve své dokonalosti nepůsobilo trochu anonymně. Ale to je nešvar většiny songů letošního ročníku. Takže co už. A hlavně! Přece nemůžete nedat hlas dceři Dominika Haška! 

Novinka od česko-ruské kapely Bottled Fish je lokalizovaná až běda. Kdybyste nevěděli, že je rok 2020, ano, ten příšerný rok plný virů a jiných pohrom, přemístili byste se se skladbou César někam na začátek nového tisíciletí. Tenhle track zní, jako kdyby ho složili kamarádi Jana P. Muchowa a pustili do titulků filmu Samotáři. To může být dobrá reference, jistě. Jen by to ještě chtělo lepší zpěv a o dost lepší mix. Dáte mu i přesto šanci? 

Tak hlasujte pro novinky, nebo vám tu příští týden uděláme pořádný průvan! Jestli máte song, kterým nás chcete oblbovat příštích pět týdnů, pošlete ho na adresu starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.