Novinky Radia Wave: 33. týden

16. srpen 2011
Factory Radia Wave

Nová várka čerstvé muziky z toho, co se na hudební scéně urodilo za poslední týden nejzajímavějšího. Přečtěte si více o nasazovaných skladbách v playlistu Radia Wave pro 33. týden roku 2011.

Floex – Casanova
Už deset let uplynulo od doby, co Floex alias Tomáš Dvořák vydal úspěšný debut Pocustone, který ho posunul mezi špičku minimálně evropského downtempa. Od té doby Floex natočil hudbu k několika počítačovým hrám, ale regulérní albovou novinku připravil teprve teď. Bude se jmenovat Zorya a od 26. září se bude prodávat přes jeho web a distribuci labelu Minority Records. Bude dostupná v digitálním formátu, na CD i vinylu. Prvním singlem je skladba Casanova.

Kanye West & Jay-Z – Gotta Have It
Album Watch The Throne urban králů Kanye Westa a Jay-Z vyšlo na iTunes a stalo se číslem jedna v každé zemi na světě, kde iTunes jsou, tedy ve 23 státech. To samo o sobě svědčí o ohromujícím vlivu obou pánů na současnou populární produkci. A vzhledem k tomu, že kvalita desky za popularitou nezaostává, je na čase ji začít rotovat ve vysílání Radia Wave. A řeči o zaprodanosti komerci jistojistě přežijeme.

Siskiyou – Twigs And Stones
Když v loňském roce vydal Colin Huebert debutovou desku svého projektu Siskiyou, moc lidí netušilo, co mají od tajemného projektu očekávat. Vylezlo z toho hned několik nominací na nejlepší kanadskou desku roku, a tak na sebe pokračovatel nenechal dlouho čekat. Colin se přestěhoval do Vancouveru a obklopil se regulérní kapelou, takže jeho letošní deska Keep Away The Dead je podstatně hlasitější než jemný bezejmenný předchůdce. Základní rukopis Siskiyou ale zůstal nedotčen.

02411935.jpeg

Feist – How Come You Never Go There
Ve 35 letech se stala klasickou autorkou, na kterou fanoušci i hudební vydavatelé spoléhají. Pátá řadové deska Kanaďanky Feist Metals vyjde teprve začátkem října tohoto roku, přesto singl How Come You Never Go There vám ve vysílání nabízíme už dnes. Skladba ve středním tempu nese všechny výsostné znaky, pro které Feist získala tolik cen a stala se miláčkem davů. Trefa do černého.

02412044.jpeg

Scattered Trees – Four Days Straight
Po dvouleté pauze se členům indie rockové kapely Scattered Trees z Chicaga zastesklo po společném hraní a po čtyřech letech přichystali k vydání své nové album Sympathy. Album můžeme brát jako katalog rockových nálad posledních 15 let. Zalistovali jsme a do vysílání vybrali hutnější kousek Four Days Straight.

Pepper Rabbit – Rose Mary Stretch
Letošnímu létu se věru nedaří. A tak mu musíme pomáhat, seč nám síly stačí. Jedním zlepšovačem nálady by mohl být singl Rose Mary Stretch ze zbrusu nové desky psychedelického dua Pepper Rabbit z Los Angeles, které v těchto dnech vydává své debutové album Red Velvet Snow Ball. Milovníci Modest Mouse nebo The Helio Sequence mají pohotovost!

02411975.png

Awol One & Nathaniel Motte – Child Starfish
Rapper Awol One se v hiphopovém světě pohybuje od poloviny 90. let. V jeho diskografii převažují desky pojaté jako kolaborace a jednou takovou je i novinka The Child Star, kterou nahrál s producentem Nathanielem Mottem. Ten je známý hlavně jako člen electro-popové dvojice 3OH!3, která už má za sebou i tři americké Top 10 hity. Mottova produkce na desce The Child Star ale rozhodně do popových žebříčků nemíří. Na desce, která vyšla v červnu v digitální podobě, hostují také kolegové Slug a Abstract Rude.

Icebird – Going and Going and Going
Undergroundový hiphopový producent RJD2 objevuje na svých posledních studiových deskách The Third Hand a The Colossus či na albu projektu Insane Warrior světy dalších hudebních žánrů a jeho aktuální projekt Icebird v tomto směřování pokračuje. Spojení s písničkářem Aaronem Livingstonem mu dovoluje vytvořit naprosto unikátní styl, který se nepodobá ničemu, co předtím dělal. Jejich debutové album Abadoned Lullaby vyjde v polovině října pochopitelně na labelu Electrical Connections, který RJD2 přesně pro tyto potřeby založil. Pilotní singl Going and Going. and Going zní jako tři písně v jedné a dominuje mu Livingstonův vokál.

02411998.jpeg

Jane’s Addiction – Irresistible Force
Perry Farrell a spol. oznámili další pokus vzkřísit kapelu Jane’s Addiction. Skupina, v jejíž sestavě se nově objevuje i Dave Sitek z TV On The Radio, hodlá nové album vydat letos na podzim. Přitom na začátku prací na desce The Great Escape Artist v kapele fungoval jiný hvězdný basák – Duff McKagan z Guns’n’Roses nebo Velver Revolver. Sitekovo angažování ale kapele jen a jen prospělo, což můžeme posoudit ze zvukově mladistvého druhého singlu Irresistible Force.

Kites With Lights – Cosmonauts
Jonah Cordy alias Kites With Lights to s námi myslí dobře. A to přesto, že se soustředí na tvorbu vysoce inspirovanou osmdesátkovým elektro proudem. Jeho nová deska Cosmonauts nemůže milovníka dobré muziky urazit. Nebere se totiž příliš vážně a obrací stokrát omleté klišé na ruby. Viz klip k titulní skladbě, kterou nasazujeme do vysílání Radia Wave.

Spustit audio