Novinky Radia Wave: 46. týden

15. listopad 2011
Factory Radia Wave

Nová várka čerstvé muziky z toho, co se na hudební scéně urodilo za poslední týden nejzajímavějšího. Přečtěte si více o nasazovaných skladbách v playlistu Radia Wave pro 46. týden roku 2011.

A Place To Bury Strangers – So Far Away
Nejhlasitější soudobá kytarovka po dvou letech ticha od řadovky Exploding Head přichází s novou náloží rozvazbeného rock’n’rollu až na dřeň. A Place To Bury Strangers změnili vydavatele a pětiskladbové EP Onwards To The Wall svěřili do péče labelu Dead Oceans. Jinak se u noiserockového tria z New Yorku zas tak moc věcí nezměnilo. To ale v případě této nekompromisní formace není špatně.

Africa Hi-Tech – Do U Really Wanna Fight
Mark Pritchard (Harmonic33) a Steve Spacek (Spacek) alias Africa Hi-Tech natočili jedno z nejlepších alb letošního roku a svoji úspěšnou sezónu zakončují EPčkem Do U Really Wanna Fight. Titulní skladba je novou verzí skladby Do U Wanna Fight z alba 93 Million Miles a na EPčku jsou k poslechu i její instrumentální verze a dvě novinky. Singl dvojici vyprovází na americké turné.

02348381.png

Warren Suicide – Fuck Off Happy
Berlínská skupina Warren Suicide na přelomu října a listopadu vydala novou desku World Warren III. Album v Česku představila minulé pondělí na Conference v pražském klubu Roxy, kde Nackt a Cherie se svými spoluhráči předskakovali svému slavnějšímu kamarádovi původně ze společného vydavatelství Shitkatapult Saschovi Ringovi a jeho projektu Apparat. Letošní deska elektropunkových rockerů má velké ambice a spousty hostí. Stejně jako singl Fuck Off Happy, novinka ve vysílání Radia Wave.

Tennis – Origins
Indie-popové duo z Denveru s půvabně buržoazním jménem Tennis, jež tvoří manželé Alaina Moore a Patrick Riley, v únoru příštího roku naváže na svůj loňský debut Cape Dory novým albem Young & Old, a to opět na labelu Fat Possum. Nahrávku produkoval Patrick Carney z kapely Black Keys a jeho jméno se skví i pod aktuálním melodickým singlem Origins, který Tennis vydávají 6. prosince u vydavatelství Forest Family. Míček je na vaší straně!

02484285.jpeg

Witch Hats – Hear Martin
Tři roky jsme si museli počkat na novou desku Krise Buscombea a jeho Witch Hats. Během pauzy se v řadách kapely objevil nový kytarista a frontman se postavil za mikrofonem většiny skladeb novinky Pleasure Syndrome. Desetiskladbovou skládanku, která znovu drží temně rockový prapor hrdě vztyčený nad nejmenším zemským kontinentem, pomáhal z producentské sesle zkompletovat Casey Rice (Tortoise, Dirty Three) a spolu s kapelou vybral za první singl klipovku Hear Martin.

Cloud Nothings – No Future, No Past
V devatenácti dostal Dylan Baldi nabídku natočit album a koncertovat, i když si své projekty vymýšlel na vysokoškolské koleji, kam právě jako prvák nastoupil. Nejprve splichtil pro vydavatele best of, co v šuplících přeplněných písňovými nápady našel, pak si začal shánět spoluhráče a v letošním roce se vydal na spanilou jízdu po celém světě. Mluvíme o projektu Cloud Nothings, do kterého mnozí vkládají velké naděje. V letošním roce vydal nejdříve bezejmennou kolekci na labelu Carpark, aby si ho na další řadovku zaháčkovalo vydavatelství Wichita. To mu zaplatilo dobře vybavené studio s hvězdným producentem Stevem Albinim a v příštím roce bude sklízet plody jménem Attack On Memory. Singl No Future, No Past na připravovanou novinku láká posluchače s obřím předstihem a emo nápřahem.

Mike Ladd – Secret Passage (feat. Juice Aleem, Martin Jack Kwesi James Ladd, Casey)
Hiphopový intelektuál a vysokoškolský profesor literatury Mike Ladd má za sebou parodické desky fiktivních skupin The Infesticons a The Majesticons, ale také poetická albavydaná pod vlastním jménem. Jeho poslední regulérní „vážná“ věc Father Divine už je ale šest let stará. Ladd se aktuálně připomíná sedmipísňovým EP Kids And Animals, které po vydání na internetovém labelu Marathon Of Dope vysílá do větší distribuce Ninja Tune. V úvodní skladbě Laddovi vypomáhá britský rapper Juice Aleem známý z projektu New Flesh, Casey a jeho syn Martin Jack Kwesi James Ladd.

02484284.jpeg

King Krule – The Noose of Jah City
Britský muzikant Archy Marshall vloni debutoval pod jménem Zoo Kid, ale své debutové EPčko nakonec vydává jako King Krule. Sedmnáctiletý absolvent proslavené líhně talentů Brit School si nemůže stěžovat na internetový „hype“ - velkou tlačenku mu dělá portál Pitchfork, který jeho eponymnímu EP udělil osmičku. Skladba The Noose of Jah City pětipísňovou kolekci uzavírá.

02400710.jpeg

Skupina Štěstí – Dentální nit
Nebezpečná kolize Esqmeg a Climatizado. To je nový projekt ostřílených muzikantů, kteří si říkají Skupina Štěstí. Svá komba neotavují směrem k hardcoreovým stěnám a smrtelným riffům, ale jejich písničkaření má stejnou porci neředěné energie. A navíc texty v češtině. Jejich debut Je třeba obětovat ještě jednoho kohouta vychází v péči Election Records jako příloha nového čísla Full Moon magazínu a my vás k desce přitahujeme skladbou Dentální nit.

02484301.jpeg

Sepalcure – Pencil Pimp
Newyorský projekt Sepalcure sestává ze dvou známých tváří beatové scény – Praveen Sharma (alias Braille) a Travis Stewart (aka Machinedrum), který se už letos přihlásil s povedenou deskou Room(s). V jejich společné tvorbě se kloubí taneční euforie houseu s dřevními rytmy současného klubového undergroundu – ostatně Sepalcure si už vysloužili zařazení do zábavné žánrové kolonky s názvem „love-step“. Po dvou EPčkách se konečně odhodlali k vydání své eponymní prvotiny na ostrovní značce Hotflush, ze které zařazujeme do vysílání raveovou rapsodii Pencil Pimp.

Barry Adamson – Destination
Dřívější člen Magazine, Visage, spolupracovník Nicka Cavea, ale především vynikající muzikant pohybující se napříč spektrem všemožných hudebních žánrů od jazzu přes funky a taneční beaty až k filmovým opusům. To je vizitka Barryho Adamsona, ostříleného třiapadesátiletého muzikanta, který se konečně rozhoupal a pomalu se chystá vydat nové řadové album. Ještě než k tomu příští rok dojde, můžete zhlédnout jeho filmařskou prvotinu, noire thriller Therapist, kterou před pár týdny vydal na DVD. Pak už budete připraveni na jeho nový singl Destination, ke kterému vznikl podobně stylizovaný videoklip.

02484302.jpeg


Spustit audio