Oblečení jako psychická podpora: designérka Tereza Rosalie Kladošová vyznává zářivé barvy

26. říjen 2021

Tereza Rosalie boří stereotypní představy o designérech v černých rolácích. Její šatník je plný živých barev a výrazných vzorů. V prosluněném bytě plném květin nás vítá v sytě růžových kalhotách a košili s tropickým vzorem. „Když už si obleču něco nenápadného, jako třeba džíny a bílé tričko, vezmu si k tomu alespoň funky boty, kterýma to rozbiju,“ říká designérka. Věří, že zářivé barvy zlepšují náladu nejen jí, ale i těm, kdo se s ní setkají.

Jestli na vás jde podzimní splín, tenhle díl podcastu Šatníky vám rozsvítí den. S Terezou Rosalií Kladošovou jsme probrali všední i sběratelské kousky, které spojují pozitivní barvy a vzory.

Tereza pochází od Valašského Meziříčí, konkrétně z obce Hrachovec. Ta je známá výrobou frgálů, vynikajících tradičních koláčů, sladkých podobně jako Terezina žvýkačkově barevná móda.

V podcastu se dozvíte, proč styl Terezy a její maminky nezapadal do obvyklého odívání na maloměstě. A jaké jsou její strategie na sestavování povzbuzujících, vtipných a hravých outfitů.

Jak vypadají boty, které si Tereza Rosalie koupila na plánovanou svatbu, a proč je pro ni hledání těch pravých svatebních šatů velmi těžké a zdlouhavé? Jakých kousků ve svém šatníku si nejvíc váží a proč nedá dopustit na fejkovou mikinu známé luxusní značky? Poslechněte si v podcastu Šatníky s designérkou Terezou Rosalií Kladošovou.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.