Odditee, oblékání soch, VŠUP Shop, Pu Pu Fashion

2. listopad 2010

Studenti i absolventi pražské Umprumky připravili další předvánoční Všup Shop. Originální módu, doplňky, šperky, sklo a keramiku budete moci koupit přímo od jejich tvůrců mezi 3. a 6. listopadem. K vidění budou mimo jiné některé kolekce letošních Shooting Fashion Stars, nová kolekce Zdeňky Imreczeové a mnoho dalšího. Dozvíte se víc o originálním způsobu propagace českých soch a vimperské značky košil s názvem „převlékni se“, představíme vám label Oditee a Pupu Fashion.

Na Všup Shopu doporučujeme nepřehlédnout novou kolekci Zdeňky Imreczeové, inspirovanou psychologickým pojmem ID. Zas zmínku stojí i mnoho dalších jmen, a kolekcí, jako Muset, E:BE, Mitka Talavašková, Sistersconspiracy, NO. nebo Zuzana Sedmidubská. Více v pozvánce.

Nová značka Odditee vznikla spojením obchodu Basmatee a studia Anymade. Cílem tohoto labelu je propojení současného volného artu a grafického designu se street wearem. Jde o platformu prezentující tvorbu české umělecké a grafické scény prostřednictvím maximálně nezávislé, intimní a současně veřejné „instituce“, jakou je triko. Víc se o trikách s pracemi mladých umělců jako např. Veronika Vlková nebo Jan Vytiska dozvíte v reportu od Anny Mayerové.

Převléknise.cz je kreativní a troufalý způsob, jak upozornit na košile, které šije vimperská firma VAVI. Oblečené sochy jste mohli minulý týden potkat v Praze na Václavském náměstí, na Kampě, na Petříně nebo na Náměstí Míru. Navrhují pro ně mladí designéři jako Tereza Ledvinová (Bastarazza), Iveta Šotolová a Vendula Vágnerová. Více v rozhovoru, který natočila reportérka Anna Mayerová mimo jiné s jedním z tvůrců konceptu Převléknise.cz, Matějem Hájkem, bývalým studentem sochy na AVU.

Na letošním Designbloku 2010 se poprvé představila návrhářka Lenka Greplová se svou značkou Pu Pu Fashion. Její práce zaujala reportérku Lenku Hotmarovou.

Odkazy:
odditeeclothing.com
www.prevleknise.cz/blog
www.vsup.cz/vsup-shop
lenkagreplova.carbonmade.com


Playlist:
Hot Horizons – Spoken (uns.)
DJ Hvad – Lol Hvad Hi Definition Mix (uns.)
Young Montana – Fuckin, Miley Remix (Alpha Pup)
Young Magic – You With Air (uns.)
Whit Arrows – Save Me A Place (uns.)
Kinder – Games At The Field (Automatic Entertainment)
Woodsman – Insects (Lefse)
Ghost Eyes – Phantom Mountain (uns.)
Keep Shelly in Athens – Running Out Of You (Transparent)

autor: nikamay
Spustit audio