Okřídlená kolekce La Femme Mimi, CZ!PL performance

2. duben 2010

Návrhářka Mimi Nguyen nás provedla svou novou kolekcí La Femme Mimi pro jaro a léto 2010. Vzdušné barevné modely zářivých barev evokují louky plné květin, motýly a vodní vážky. Připomněli jsme blížící se Česko Polskou módní show v NoD Roxy a představili jsme nový magazín jednoho velkého nákupního centra, které se rozhodlo kromě vlastní komerční módy a designu prezentovat i originální kousky mladých českých návrhářů.

Aktuální kolekce jaro léto 2010 od Mimi Nguyen vychází z inspirace francouzským venkovem a šedesátými lety. Podle Mimi patří léto a venkov k sobě. V jejím oblečení byste si měli připadat jako na cestě na piknik na rozkvetlé louce. Rozhovor s Mimi jsme natáčeli v butiku La Femme Mimi.

Blíží se velmi zajímavá událost, která propojí umění, módu, hudbu a vizuální umění. Večer s názvem CZ!PL Česko-Polský performance se odehraje 10. dubna v NoD Roxy. Jde o česko - polskou módní show, která představí 4 mladé originální módní značky. Za českou republiku to budou Sistersconspiracy a Pavel Brejcha, mladou polskou módu budou reprezentovat návrháři Marta Gos a Anna Pitchouguina. Hudební stránku večera zajišťují Frenchkiss Djs, Club Collab a další. VJing bude v rukách polského projektu Fluidacje a proběhne také česko - turecká taneční performance studentek HAMU. V příští Modeschau se o akci dozvíte víc od Sisterscospiracy.

02020612.jpeg


Obchodní centrum Palladium vydalo už druhé číslo nového magazínu, ve kterém jde o víc, než jen reklamní prezentaci značek které centrum nabízí. V každém dílu jsou osloveni i mladí čeští návrháři, kteří doplní svoje modely o kousky z obchodů Palladia. Návštěvníci centra se díky tomu mohou seznámit s nastupujícími designérskými jmény a inspirovat se co se týče kombinování oblečení a doplňků napříč cenovými kategoriemi. Více najdete v rozhovoru s Janou Vinšovou, Veronikou Loušovou a Pavlem Brejchou, který připravil do aktuálního čísla magazínu sérii inspirativních fotek.


Odkazy:
www.fashiondesigners.cz
www.lafemmemimi.cz


Playlist:
Oh No Ohno - Eleanor Speaks, Caribou rmx (Merge)
Casio Kids - Gront Lys I Alle Ledd (Polyvinyl)
Aapollo Ghosts - Samurai Charter (Geographing Records)
Sleep Party People - The Dwarf And The Horse (Speed Of Sound)
Braeley Whaley – Floriculture (Kubla Khan Family)
Malachai - Fading World (Domino)
CRG NLSN - Underwater Sunshine (uns.)
Yukon Blonde - Rather Be With You (El Nevado Records)
Teenage Fanclub - Baby Lee (Merge)
CFCF – Monolith (Acephale)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.