Ondřej Brousek: Chtěl bych se stát čepicí, abych četl myšlenky

7. prosinec 2022

Hostem na telefonu v rubrice Brambora s vejcem byl herec, hudebník, skladatel a v první řadě člověk Ondřej Brousek. Ten se nám hned v úvodu svěřil s tím, která tři slova ho charakterizují a kterou písničku nenávidí. Ve druhém zmiňovaném se Ondřej rozhodně neshoduje s Ivanou, protože té se ona skladba docela líbí, ale to samozřejmě není vůbec podstatné.

Rodák z Prahy se během rozhovoru vytasil se zajímavou odpovědí na klasickou otázku, kterým kusem oblečení by se chtěl stát. „Čepice, abych četl myšlenky tak nějak třeba,“ prozradil Ivaně s Alešem a dodal, že něco podobného se zhruba za pět let začne prodávat. „Já si ji nevezmu radši už,“ brblal si Aleš pod imaginární fousy, ale ani to samozřejmě není podstatné.

V hudebním okénku jsme si připomněli písničku The NeverEnding Story, tedy titulní song z filmu Nekonečný příběh, kterou nazpíval muž, jež si přezdívá Limahl. Hodnocení této přezdívky necháme na každém z vás.

Proč si při úklidu navlékat na ruce silonové ponožky? Kterou barvu by si na sebe Ondřej Brousek nevzal? A je podle něj lepší smrad, nebo hluk? Poslechněte si celý mini rozhovor.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.