Parabible #31: Otčenáš

31. prosinec 2019

Těžko najít lepší text, který by uzavíral celý cyklus Parabible, než parafrázi takzvané modlitby Páně, jinak známé jako Otčenáš. Jeho aktualizace dost možná popudí některé konzervativní věřící, ve skutečnosti ale jen oprašuje společenské a politické důrazy, které jsou už v původním znění pevně zakotveny.

Ať už závěrečný bonusový text vzbudí sympatie, nebo negativní emoce, platí pro něj to, co pro celou Parabibli – nelze ho jen tak oddrmolit, nutí k zastavení a přemýšlení.

Poslechněte si finální díl Parabible v podání Alexandra Fleka s úvodem Petra Wagnera.

Podcastová série Radia Wave Parabible vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Jednotlivé díly Parabible najdete postupně od 1. prosince každý den na stránce wave.cz/parabible a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty. Více informací o knize Parabible najdete na www.parabible.cz.

autoři: Alexandr Flek , Petr Wagner
Spustit audio

Související

  • Parabible #29: David a Goliáš

    První parabiblický bonus nás vede zpátky do Starého zákona, konkrétně na počátek doby královské, jak je popsána v 1. knize Samuelově. Nejde o nic jiného než o legendární...

  • Parabible #28: Nebeský vítr

    Závěrečným textem hlavního celku Parabible není konec některého z evangelií, ale úvod knihy Skutků apoštolských, která mapuje historii první církve. Dává to smysl.