Petra Černocká: Houska se musí namazat a vyložit špičkovou šunčičkou

1. září 2020

V nestandardní telefonické rubrice dnes byla na druhém konci linky herečka narozená v Praze ve znamení Střelce Petra Černocká. Moderátorskou dvojici Ivanu a Aleše zaujalo, že představitelka legendární dívky na koštěti Saxany vystudovala operní zpěv. Aleš na ní tedy hned na úvod vyzvídal, jak na to, aby měl člověk krásný hlas.

„Když máte aspoň základní předpoklady, to znamená hlas a intonaci, oni vás to tam naučí,“ vzpomínala herečka na studium na konzervatoři. „To Aleš nemá, no,“ brblala si mezitím pod fousy Ivana, kterou vždycky u každého nejvíc zajímá vztah k jídlu. Proto jí zlepšil náladu dotaz, jaké jídlo by si sestřenice Vlastimila Brodského vybrala, kdyby mohla konzumovat jen jeden pokrm až do smrti. Milovníky italské kuchyně (a Aleše s Ivanou taky) určitě nadchlo, že v takovém případě by si Petra vybrala špagety.

Petra Černocká má zároveň instinkt na prevíty, které pozná podle očí, a proto je dobře, že se hlavně s Ivanou bavila pouze po telefonu. Závěrem rozhovoru, ve kterém jsme zjišťovali i zpěvaččiny módní tipy a rady, jak být věčně mlád, jsme se nemohli nezeptat na klíčovou otázku: houska, nebo rohlík. Herečka nás vypekla a řekla, že má ráda oboje. Zatímco rohlík jí chutná samotný se studeným buřtem, houska se podle ní musí namazat a vyložit špičkovou šunčičkou.

V hudebním okénku zazněla krásná skladba Tainted Love. Jak dokazuje úspěch coveru téhle písně z roku 1981 od dvojice Soft Cell, není třeba být dvakrát originální – i s předělávkou můžete nadělat hodně parády. Protože ruku na srdce, kdo z vás zná původní verzi téhle písně z roku 1964, kdy ji nazpívala Gloria Jones?

Jakým velmi sofistikovaným slovem během rozhovoru Petra Černocká vyrazila Ivaně s Alešem dech? Proč měl Aleš na sobě tričko s kozlem? Proč ho bolela záda? Zajímaly Ivanu detaily z jeho dovolené? A proč má bouli na hlavě? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.