Pistolníci v Univerzu

5. prosinec 2008

Divoký západ navštívil studio Radia Wave v pátek 28. listopadu. Ve studentské šedesátiminutovce se proti moderátoru Pavlu Cyprichovi postavili dva pistolníci z party Sedmi statečných. Jednou z nich byla Alex Hroncová, autorka stejnojmenného projektu ČVUT, druhým se stal jeho tvůrce Marek Prchal.

V Americe se Universum zdrželo i ve své druhé polovině. Pavel se spojil se studentem post-doktorského studijního programu doktorem Tomášem Hejdukem, který se po dobu osmi měsíců věnuje svému výzkumnému projektu na Brownově univerzitě, jedné z osmi nejprestižnějších vysokých škol USA, která patří do tzv. Ivy league. Nejen tyto informace ale zaplnily celý pořad. Ve své zpravodajské sekci se Univerzum věnovalo informacím z Ostravy, kde studenti od začátku akademického roku navštěvují neexistující studijní obor nebo finančním problémům Filozofické fakulty UK.
To všechno i něco více najdete v záznamu studentského pořadu Radia Wave Universum s datem 28. listopadu.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.