Policajt a pornohvězda z Beverly Hills ukazují LA jako město, kde kraluje slizký Kevin Bacon

12. červenec 2024

Z karlovarské kolonády zpátky ve studiu. Aleš, Vítek a Tomák ale minule nezúčtovali s festivalovou produkcí důsledně. A tak tentokrát museli střelit do kolene například hit o irské rapové formaci Kneecap a pohoršit se nad lyrikou z výprodeje v českém soutěžním titulu Světýlka. Ale středem pozornosti se stal jeden enormně opožděný návrat. Eddie Murphy po 34 letech vyrazil znovu do Beverly Hills, aby získal odpověď na otázku, zda je spíš policajt, nebo rošťák.

„První díl z roku 84 je klasika tehdejšího uvolněného detektivního filmu, Eddie Murphy dělá různé brikule, chová se jako puberťák v rouše policajtském,“ vzpomíná Vítek na počátky série Policajt v Beverly Hills. „Ale těžko říct, co má znamenat tento návrat, připravovaný už od 90. let. Působí, jako když Eddie Murphy utekl z domova důchodců a zapomněl, že už mu není devatenáct.“

„Všechno tu působí odbytě, na rozdíl od restartu Mizerů, kde se tvůrci snažili najít nějaký mix starého a nového a z akce udělali pozoruhodnou, fluidní, moderní podívanou,“ přisazuje si Tomák na účet dýchavičného snímku. „Je to unavené, mechanické, úporně to markýruje tu veselost, diblictví a původní energii,“ doplňuje Aleš rozpaky nad snímkem, jehož největší kvalitou je, že na rozdíl od některých žánrovek Netflixu jde přežít celkem bezbolestně.

Prožije Aleš terapii Až na věky? S kým bude Vítek Na kordy? Co Tomákovi zhlaslo Světýlka? Jak bolí střela do nohy? Umírání plné nuancí. Zdárně resuscitovaný Hrabě Monte Christo. Mia Goth morduje Hollywood. Aleš ztratil klíče od Manhattanu. Ind pokousal hada. Slepice se proklovala do Guinessovky.

Spustit audio

Související