Power Grundfunk

22. listopad 2013

Joey Negro je pracovitý muž, proto kromě své vlastní kapely The Sunburst Band a labelu Z Records ještě stíhá remixovat. A čas od času se nahromadí takových remixů více, že si zaslouží své vlastní album. A to se přihodilo právě v těchto dnech, kdy vydává album Remixed with Love by Joey Negro. 18 skladeb jeho oblíbených interpretů napříč několika dekádami v hudbě, to jsou skladby od Patrice Rushen, Roxy Music nebo Roye Ayerse přes legendy svého žánru jako byla Loleatta Holloway, Kleer či duo Ashford & Simpson až po současné umělce reprezentované například Princess Freesiou. Všechny skladby na albu, jsou v novém kabátě od Joey Negra a od nás čekejte v neděli pečlivý výběr toho nejlepšího, co album nabízí.

Jedna z vlajkových lodí italského labelu Record Kicks - australská kapela The Liberators, se po dvou letech od svého debutu vrací s novou nahrávkou Power Struggle, která se na pultech obchodů objeví už v příštím týdnu. Na vlnách afrobeatu, společně s funkem a soulem plující devítičlenná banda muzikantů, nahrávala svou novinku v Sydney pospolu. Lze tak očekávat, že se do velké míry zachoval živý nádech, který je devizou The Liberators na jejich živých vystoupeních.

Jedna z největších pěveckých hvězd současného jazzu - Gregory Porter - má v naší zemi velkou přízeň pořadatelů. Po Praze se tentokrát dočkává Ostrava, kam si jej pozvali organizátoři festivalu Colours of Ostrava na sólové vystoupení, které proběhne 29. listopadu v prostorách bývalého plynojemu a dnes kulturního centra GONG. A za půl roku se dočká Brno, no není to nádhera? U nás je jeho tvorba v kurzu již několik let a tak, abychom se neopakovali, dostane prostor v živé nahrávce z letošního ročníku Montreux Jazz festivalu, z něhož máme díky Evropské vysílací unii několik ukázek.

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.