Představte si – Universum o Imagine Cupu

12. srpen 2011

Několik desítek nadšených programátorů, grafiků a designérů z celého světa mělo letos možnost se podívat na finále věhlasného Imagine Cupu, mezinárodní soutěže pro studenty informačních technologií vyhlašované společností Microsoft. Česká republika měla v soutěži hned dva zástupce. Imagine Cupu a úspěchům českých studentů se právě proto věnovalo páteční Universum.

Imagine Cup není jen o hezčí grafice, propracovanějších animacích nebo reálnějších odlescích vody, tohle klání si za cíl bere uvést v život a praxi projekty, které dokážou opravdu pomoci. Českému Wicked Teamu připadlo třetí místo v kategorii Game Design proto, že jejich hra FireFighters nebyla dostatečně osvětová. Další Češi, Celebrio Software, zase „dojeli“ (sedmá příčka v kategorii Softwarový návrh) na tom, že neměli svůj operační systém pro seniory ještě plně dokončený. Ať už tak nebo tak, cílem je vytvořit software, který někomu pomůže.

Hosty Universa Radia Wave byli v pátek Filip Řehořík, manažer akademických projektů firmy Microsoft, a CEO Celebrio Software Martin Novák, student brněnské Masarykovy univerzity. Cílem rozhovoru bylo samozřejmě představit soutěž i působení českých týmů v ní.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.