Příběh Saši: Emoční nestabilita partnerky mě přitahovala, je to jak ruleta. Po rozchodu jsme ale oba spokojenější

31. květen 2021

„Dali jsme se dohromady na večírku u kamarádů, trochu víc jsme se opili a dali si pusu,“ říká pro sérii Tvůj Balanc mladý úspěšný muž, který vystupuje pod pseudonymem Saša. S přítelkyní měli opakované konflikty, Saša se snažil být empatický a pomáhat problémy své přítelkyni řešit, ta ale chtěla něco úplně jiného. Impulzem ke konci vztahu byl podcast Balanc, jehož poselství si každý vyložil jinak.

„Když se na to dívám zpětně, indikace problémů tam byly od začátku.“ Saša má rád klid, zejména ve vztahu. Projevuje se to i tím, že se některými věcmi nezabývá. To nevyhovovalo jeho přítelkyni, jak Saša říká, některé věci nechává vyhnít, ale měl pocit, že musí řešit problémy své přítelkyně. Dává nevyžádané rady, k ničemu to nevede a pak se naštve.

Čtěte také

„Mám pocit, že toho dávám moc, ale zpátky nedostávám.“ Sašu rozčilovaly časté problémy, které musel ve vztahu řešit. Ale nechtěl vztah ukončit, chtěl ho zahraňovat a vylepšovat. Během rozhovoru si uvědomil, že není perfekcionista, pokud tedy nedojde na partnerské vztahy, samotného ho to překvapilo. Rozchod přišel v okamžiku, kdy poslal partnerce odkaz na podcast Balanc o soužití s depresivním člověkem. Přišel mu zajímavý, ale ona si to vzala osobně a museli otevřít téma konce vztahu.

„Teď jsme oba spokojenější a rozhodně si nechci v rozhovoru stěžovat na bývalku.“ Saša ocenil, že finální rozhodnutí nesnažit se vztah zachraňovat udělala jeho přítelkyně. Odešel na hotel a podivuje se, jak některé rozejité páry spolu dál bydlí, nebo dokonce spí v jedné posteli.

Poslechněte si celý příběh Saši, o seznámení, hádkách, zjitřených emocích a konci vztahu.

Tvůj Balanc je speciální série podcastu Balanc, který se věnuje seberozvoji a duševnímu zdraví. Doplňková série nabízí příběhy pěti jeho posluchačů a posluchaček, které pořad inspiroval k životní změně. Uslyšíte o transplantaci srdce, nevidomé dívce, závislosti na gamblingu a marihuaně, o vysoké citlivosti a o náročných partnerských vztazích.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.