Radio Ivo: Mladé povlaky II

27. leden 2018
Radio Ivo na Radiu Wave

Nedá se přímo říci, že pro úspěch, ale máme tu pokračování hry Mladé povlaky. A začínáme přesně v tomtéž místě, kde jsme minule skončili! Jen s tím rozdílem, že hra se natáčela v Brně. Před diváky, kteří bohužel netušili, že sledují přímé pokračování pražského příběhu.

Dvoudílné vyprávění mívá svá úskalí. Ku prospěchu celé věci je nutno říct, že po minulém faktografickém debaklu s historickými i zeměpisnými daty a mafiánskou tematikou se Romana Bohunská, na mnohá doporučení, spojila s dramaturgyní Petrou Zavadilovou, která dohlédla na to, aby se v druhém dílu konspirační ságy už neocitly žádné reálie. Příběh Georgiho, Sedmihláska a Kamily tak bezpečně doputuje do Uherského Hradiště mimo hlavní sezónu, kdy už dozněla pozitivní hysterie Letní filmové školy a město si oddychlo od náporu pravdoláskařů, kteří chtějí mejdan.

V době první klidné mše se tedy naši nedobrovolní astronauti na své cestě do Ruska zastaví na Slovácku a vyřeší si svoje mafiánské problémy tak nějak mezi sebou, bez ohledu na to, co si o tom někde v Rusku pomyslí „Postava“. A to je na životě to krásné. Důležité přece je, abychom se dokázali dohodnout.

A my vám navíc nyní, díky tomuto výjimečnému, dvoudílnému dílu Bohunské ságy, můžeme, po vzoru Julia Cortázara, doporučit dvojí přístup k jejímu poslechu: Buď půjdete popořadě a poslechnete si nejprve první a poté druhý díl. Anebo se rozhodnete zažít a zopakovat neopakovatelný zážitek brněnských diváků, kteří začali nedobrovolně dílem druhým. Naštěstí máte, spolu s nimi, možnost vrátit se k dílu prvnímu.

Přejeme vám s naším dvojprogramem zábavu.

 

autoři: Petr Marek , Johana Ožvold , Marian Moštík
Spustit audio