Rentgen o kulturní Praze

24. duben 2008

V některých pražských divadlech a na magistrátu to už delší dobu vře. Důvodů je hned několik. Grantový systém v oblasti kultury hlavního města Prahy se po ročním působení nového radního pro kulturu Milana Richtera změnil. Málokdo si myslí, že k lepšímu. POSLECHNĚTE SI: Záznam pořadu včetně diskuse s hosty!

Peníze se nyní rozdělují podle čtyř pilířů: Dotace na vstupenku, umělecká činnost, podpora mladých umělců a víceleté granty. Největší vlnu odporu vyvolala dotace na vstupenku, která umožňuje finančně podporovat i ziskové projekty. O situaci pražských divadel ve studiu diskutovali radní Milan Richter, Jakub Špalek z divadelního spolku Kašpar, Marta Smolíková z grantové komise a producent divadla Broadway Oldřich Lichtenberg. K tomu zazněly příspěvky Zuzky Rejchové a Zuzky Filípkové.

00705534.jpeg
autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.