S mikrofonem do chráněné dílny

Na pražských Vinohradech nedaleko budovy Českého rozhlasu byla slavnostně otevřena chráněná dílna pro lidi s handicapem. Organizace Lemniskáta – Život bez bariér zrealizovala projekt, který je v mnoha ohledech unikátní. Vznikl totiž jako reakce na potřeby městské části Praha 2, která si dala právě vznik chráněné dílny pro handicapované za jeden ze svých cílů.

Organizaci poskytla prostory, které na vlastní náklady zrekonstruovala. S mikrofonem jsme vyrazili na slavnostní otevření nové chráněné dílny, která slouží momentálně 13 handicapovaným klientům.

Zahájení provozu chráněné dílny se zúčastnili nejen zaměstnanci občanského sdružení a jeho klienti, ale pracovní sál zaplnili i absolventi spřízněné akademie Tabor a další přátelé Lemniskáty. Oficiální otevření chráněné dílny bylo docela intenzivním zážitkem a proto vám v našich realitách přímo zprostředkujeme, co se během hodinového ceremoniálu v Lemniskátě dělo. Pokud vás její činnost zaujme, podrobnější informace najdete na stránkách www.lemniskata.cz.

autoři: Ivana Veselková , Susana
Spustit audio