S mikrofonem za uzenářským mistrem

V pořadu S mikrofonem na točenou jsme tentokrát ochutnaly nejlepší klobásy na světě. Řezník Václav Klátil, který vyrábí uzeniny už od 70. let minulého století v Pacově, totiž letos trojnásobně dobyl světovou řeznickou výstavu v rakouském Welsu a po několika stříbrných medailích a jedné zlaté z předchozích ročníků si do své sbírky úspěchů přidal další tři nejcennější kovy. Jeho špekáčky, čabajka a salám Přibík získaly zlaté medaile.

I když se chtěl původně Václav Klátil stát zahradníkem, osud ho místo k navrhování zahrad zavál k vymýšlení receptur a výrobě uzenin. To, co ve svém řeznictví vyrobí, si taky prodá ve svém obchodě, kde najdete za pultem jeho dceru i manželku. Výsledky jeho bádání a zkoušení oceňují pravidelně nejen porotci světové soutěžní výstavy v Rakousku, ale i zákazníci, kteří si pro jeho výrobky jezdí z blízka i z daleka.

autor: Susana
Spustit audio

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    Mohlo by vás zajímat

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.