S Mikýřem chceme ukazovat národu, že naši tvorbu jde dělat na světový úrovni, věří producent Vilém Franěk

16. červen 2024

Hostem Pochlap se byl marketér a producent Vilém Franěk. Moderátor Václav Rouček s ním probral Mikýřovu účast v Survivoru, budoucnost MÚPI nejen na internetu a řeč došla také na to, jak se dá spousta pracovních projektů spojit s péčí o rodinu s dvěma malými dětmi.

„Část kariéry jsem strávil u univerzitního hokeje, který je o přebírání zámořských myšlenek, a to promítám i do tvorby s Mikýřem. Chceme se někam posouvat, tlačit a ukazovat národu, že to jde dělat na světový úrovni,“ říka v úvodu Vilém, který se jako producent podílí na Mikýřově úžasné pouti internetem.

Vilém Franěk a Václav Rouček

„Na Survivora jsme se s Mikýřem připravovali dopředu, abychom získali pozornost lidí a dneska tu hru dohráváme. Připravovali nás na to, že se z ostrova vrátí rozloženej, 80 dní nikoho nevidíš, nemáš mobil, bojuješ proti produkci, ale on se vrátil, že se těší do kanclu. Přijde mi, že je díky tomu víc zodpovědnej, sblížilo nás to,“ pokračuje v rozhovoru.

Kromě Mikýře se Vilém věnuje také politickým kampaním, s manželkou Markétou natáčel rozhovory s manželskými páry o vztazích. „Zjistili jsme, že neexistuje správný pohled na soužití páru, jediný, co funguje, je komunikace, a že formovat svůj život podle toho druhýho je bláznivý. Jestli jsme si z toho něco vzali, tak že musíme poctivě plánovat kalendář,“ směje se.

„Celou moji emotivní stránku vlastně začala budovat manželka, jsem z pařezový rodiny, až v posledních letech se to začalo prolomovat. S našima jsme se o emocích nikdy nebavili, táta měl těžký dětství, jeho maminka, volyňská Češka, byla v gulagu, tak možná proto jsme v tomhle uzavřenější,“ svěřuje se v Pochlap se.

Co ho dojímá? Z čeho má strach? Komu se svěřuje? A koho má na blacklistu? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Vilémem Fraňkem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.