Sesterské hudební duo z Finska Maustetytöt odehrálo další živou Radio Wave Studio Session

4. prosinec 2023

Do české distribuce v listopadu vstoupil snímek Karaoke Blues od finského režiséra Akiho Kaurismäkiho. V jedné ze scén se objevilo i sesterské hudební duo Maustetytöt, které tvoří Anna a Kaisa Karjalainen. V rámci speciální předpremiéry snímku odehrály živý koncert v pražském kině Přítomnost. Ještě předtím se ale zastavily na živou session v našem proskleném studiu. „Ten film je o depresi a alkoholismu. A taky je to love story,” popisují hudebnice.

Maustetytöt

Karaoke Blues nabízí suchý humor, romantickou linku ústřední dvojice postav a hodně alkoholu. „K filmu jsme se dostaly skrz studentský festival. Měly jsme tam možnost poznat Akiho Kaurismäkiho,“ vysvětlují sestry cestu k filmu Karaoke Blues. Nová dramedie dokonce získala cenu poroty na festivalu v Cannes. „Ve filmu představujeme sebe samé. Objevujeme se jen v jedné scéně a hrajeme jednu svou skladbu,” říkají Anna a Kaisa.

Maustetytöt jsou na finské hudební scéně známe od roku 2019. Od té doby stihly vydat tři dlouhohrající studiové desky. Letošní rok je pro sesterské duo přelomový, zejména díky koncertování pro zahraniční publikum. „Tento film je pro nás skutečně jedinečná příležitost. Můžeme si tak zahrát mimo Finsko, včetně České republiky. Jsme za to velmi vděčné,“ shodují se hudebnice.

Mají Anna a Kaisa účinný recept na sesterskou spolupráci? A jsou otevřeny další spolupráci ve filmovém prostředí? Poslechněte si novou Radio Wave Studio Session i následný rozhovor s duem Maustetytöt

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.