Sexuální výchova opět mistrovsky spojuje erotiku a umenie s trochou didaktičnosti a coleslawu

6. říjen 2023

Čelisti se tentokrát vrátily k Sexuální výchově. Konkrétně ke čtvrté a závěrečné sezóně britského seriálu, která mimo jiné ukazuje, že příkoří k životu patří. Hlavně k Alešovu a Vítkovu. Namísto opičího hada se tentokrát připlazil detektivní Ještěr v podání Benicia del Tora a s Wesem Andersonem jsme si zanotovali tradicionál „Jednou budem (Roald) Dahl, já vím.“

Hrdinové a hrdinky Sexuální výchovy se v poslední sezóně musejí po zavření domovské školy Moordale přesídlit na nesnestitelně pozitvní Cavendish Sixth Form College. A nesnesitelně pozitivní je i Alešovo hodnocení: „Spolu s úplně první řadou jsem si tuhle sezónu užil asi nejvíc.“ Šárka mu na telefonu přizvukje: „Pro mě ten seriál funguje jako naprosto fantastický spojení zábavy s trochou didaktičnosti.“ „A taky spojuje erotiku a umenie,“ dodává Vítek.

Jezdí Benicio del Toro ve filmu Ještěr s ještěrkou? Proč Vítek říká na krátké filmy Wese Andersona „Nevim, Dahl.“? Dostane za polský film Mastičkář herečka Izabela Kuna konečně Oscara? Vznáší se nad filmem Jeanne Du Barry – Králova milenka stín cancel culture? Čelisti – Tractatus logico-coleslawicus pro vaše uši.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.