Skutečný dárek pomůže

19. prosinec 2011

Člověk v tísni provozuje eshop www.skutecnydarek.cz. Jak si představuje skutečný, hodnotný vánoční dárek pro lidi z tzv. třetího světa? Poslechněte si záznam Odpolední session.

Co jsou skutečné dárky a jak to, že lze darovat bezpečný porod? Podle čeho se věci (nebo zvířata) vybírají a jak neotřesitelný je smysl rozvojové pomoci? Těsně před Vánoci, kdy většina dárců po podobných aktivitách sáhne, na naše otázky v živém vysílání odpovídal Tomáš Vyhnálek, koordinátor sbírky Skutečný dárek.

Obecně prospěšná společnost Člověk v tísni je humanitární organizace pomáhající v krizových oblastech a podporovat dodržování lidských práv ve světě. V roce 1992 její zakladatelé realizovali první projekty na pomoc lidem v nouzi ještě pod názvem Nadace Lidových novin. V únoru 1994 se změnil název na Nadaci Člověk v tísni při České televizi, v dubnu 1999 pak byla zaregistrována jako obecně prospěšná společnost. V rámci aktivity Skutečný dárek Člověk v tísni rozdá v devíti zemích Afriky a Asie čtvrt milionu sazeniček stromů, 2 763 kuřat, 86 ovcí, 59 krav, 40 oslíků a 522 koz nakoupených za více než 9 milionu korun, které lidé loni věnovali přes eshop www.skutecnydarek.cz. V letošním kole akce Člověk v tísni nabízí i darovací certifikáty na školení učitelů či bioplynárny poháněné trusem.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio