Špína s Pushteek records. Tvrdá muzika mě už někdy vyčerpává, přiznává Tomáš Mládek

15. březen 2018

Flowers For Whores, SS Warhead, Repelent SS, Damage Done Records a aktuálně label Pushteek. Do Špíny přijel oblíbený řidič kapel na tour Major Zkáza, vlastním jménem Tomáš Mládek. V pořadu představil nově vzniklé vydavatelství. Probírali jsme plánované desky, vzpomínali na staré časy i vyrazili na exkurzi po maďarských pláních.

Tuzemský hardcoreový label Damage Done ukončil po třinácti letech svou činnost. Tomáš začal hned rozmýšlet, jak bude pokračovat ve vydávání desek na vlastní pěst. S dlouholetým parťákem Petrem se ale rozešli v dobrém. „Dojemný to bylo až v závěru, kdy jsme si s Petrem sedli a řekli si, že nemá cenu pokračovat dál.“ Petrovi jednoduše nezbýval čas na řízení labelu. Vydavatelství tak za sebou nechalo mnoho výrazných releasů – od zahraničních jmen, jako jsou Guided Cradle, přes tuzemskou Kovadlinu a hardcore-punkové Palahniuk až po rozsáhlou kompilaci Memento, která vyšla při příležitosti 10 let Damage Done. I na ni došlo v aktuální Špíně.

Pushteek se bude zaměřovat na podobné desky, bude mít ale větší rozhled. Vedle hardcore-punkových veteránů I Am Pentagon nebo připravované sypačky Decultivate tak chystá i první velkou desku elektronického projektu Lavra. „Když řídíš na tour, tak mě tvrdá muzika děsně vyčerpává, člověk má náladu na to pustit si spíš Massive Attack,“ vysvětluje Tomáš, jak se dostal ke klidnější Lavře. Nejzásadnější opět při výběru kapel pro Pushteek zůstává to, že musí fungovat chemie mezi labelem a kapelou. Osobní přístup je nejdůležitější – Tomáš rozhodně nechce vydávat desky kapelám, které osobně nezná, jen aby z toho něco káplo.

Kromě vydávání desek Tomáš zase koncertuje se svou kapelou Flowers For Whores, jaké to je být po dlouhé době spolu? Chystají něco jeho SS Warhead? Proč má Tomáš rád maďarský rap? Jakou roli má puštík v Tomášově životě, že se po sově rozhodl pojmenovat label? A co s Tomášem dělají sóla v hudbě Dismember? Vše se dozvíte v aktuální Špíně.

autoři: Judita Císařová , Honza Šamánek , Miloš Hroch
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.