Sprosťárny nepotřebujeme. Rapové duo Laokoon o tvrdé hudbě bez nadávání

11. srpen 2020

Jirka i Mikuláš jsou tak trochu workoholici. Oba se už nějakou dobu pohybují na domácí scéně s etablovanými projekty. Mikuláš funguje v kapele Sekvoye, Jiří zase v elektronickém duu Killiekrankie, které jsme před lety dokonce vyslali na festival Pohoda. Jedna kapela ale ani Jirkovi, ani Mikulášovi nestačila. A taky to chtělo něco tvrdšího.

Nejsympatičtější na Laokoonu je fakt, že ke tvrdému rapu nepotřebují nadávat na všechny strany, ukazovat ramena a ostré lokty. Mikuláš, který se stará o texty, prý chce se sprosťárnami šetřit. Budou prý pak silnější. No, ve studiu jsme je museli slušně vypípat, ale budeme jim to věřit!

S Jirkou a Mikulášem jsme probrali jejich workoholismus i fakt, že bez něj se na dnešní hudební scéně nedá obstát. CEO Spotify Daniel Ek v nedávném rozhovoru tvrdil, že interpreti musí vydávat více materiálu a utužit tak svůj vztah s potenciálními fanoušky. Kdo má ale čas a peníze dělat skvělá alba dvakrát ročně? Laokoon prý mají materiál na tři další desky.

Poslechněte si záznam ze Startéru s projektem Laokoon o tom, jak psát texty, které nešustí papírem, nebo o Jirkově a Mikulášově touze propojit rap s metalem.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.