Starostka vylovila třicet kilo kokainu a muž zemřel pod lavinou sýru. To jsou nej zprávy týdne

18. srpen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější rybízky ze zpravodajského keříku. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Zuzanu coby fanynku adiktologie a krimi zaujala zpráva o tom, že starostka floridského města Tampa při rybaření s rodinou chytila nečekanou kořist. Z vody vytáhla přes třicet kilogramů vážící balík, v němž bylo ukrytých 25 samostatně zabalených balíčků kokainu v hodnotě asi 1,1 milionu dolarů.

Ivanku jako milovnici života rozesmutnila informace o tom, že tyřiasedmdesátiletého muže během kontroly skladu na severu Itálie zasypalo 25 tisíc kol sýru typu Grana Padano. Pod zrajícími bochníky se pravděpodobně prolomily regály, z nichž pak sýr padal jako domino.

Nesměla chybět nějaká ta podivná zpráva z Brna: tamní důchodkyně celou noc mlátila do topení. Myslela si, ze sousedi mají party v prázdném bytě.

Je mezi halucinující ženou, smrtící gravitací a kokainem plujícím ve vodě nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.