Startér se potkal s 1band2play. Nejvíc se líbili melancholičtí MERS

19. březen 2018

Jedna hudební soutěž vám nestačí? Není problém. Do studia Radia Wave se přišli podívat Michal Pařízek, šéfredaktor časopisu Full Moon, a Vítek Chaloupecký z kapely Ette Enaka. Ta loni vyhrála soutěž Full Moonu 1band2play. Jak naši hosté hodnotili novinky od neobjevených nadějí domácí scény?

Nejvíc se líbila hned první nasazená skladba, Stop In Your Eyes od zlínské čtyřky MERS. Subtilní aranže, pomalé tempo, trpělivě vystavěná gradace a výrazná frontwoman Eliška Gogelová se svým intimním vyznáním. Docela úleva slyšet zase kytarovku, která se nesnaží posluchače udolat upocenými riffy a kolovrátkovými rytmy.

I druhá novinka, singl Time od producenta, který si říká Thrown, je sympatická svou subtilností. Někdy to ale až hraničí s nevýrazností. Thrown už se ve Startéru objevil dvakrát, jeho aktuálnímu singlu jako by chyběl háček, kterým si nás dříve dokázal získat. „Člověk by asi musel znát kontext,“ myslí si o Time Vítek Chaloupecký z kapely Ette Enaka. Time vychází jako ukázka z připravovaného EP Always You, dost možná, že v kontextu celé desky funguje perfektně.

Třetí novinka ve Startéru už možná žádnou hitparádu neobjevených nepotřebuje. Kapela Pilot Season stačila odehrát tour v Kanadě a podívat se třeba na pódium festivalu Rock for People. I zvuk jejich singlu svědčí o tom, že Pilot Season stačili za tři roky existence nabrat spousty zkušeností. Song Replaced se vrací v čase někam k přelomu tisíciletí, kdy zažíval boom americký pop punk. Dokážou Pilot Seaon zažehnout renesanci žánru u posluchačů Startéru?

Poslechněte si záznam posledního Startéru, zahlasujte pro svého favorita nebo pošlete vlastní skladbu na starter@rozhlas.cz!
autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.