Šťastná vdova se třemi dětmi. Krkavčí matka v Automatkách

30. prosinec 2016

Veronika Hurdová je mladá vdova se třemi malými dětmi. Když byla ve třetím měsíci těhotenství s posledním potomkem a měla už tříletou dceru a dvouletého syna, její manžel přišel nešťastnou náhodou o život. Už tehdy blogerka Krkavčí matka začala intenzivněji psát o svém osobním životě.

„Od té doby, co jsem začala psát o jiných tématech než o mateřství a šla jsem na dřeň lidství, můj blog začalo číst mnohem víc lidí, začalo se to raketově šířit po internetu,“ říká Veronika Hurdová.

Její přístup ke smrti manžela je tak trochu buddhistický. Bere smrt jako nový začátek a soustředí se na svoje děti. Uplatňuje systém „svobodné výchovy“. Dle svých slov dává dětem dostatek prostoru a možností ke kreativnímu a aktivnímu dětství a mluví s nimi otevřeně a na rovinu. Děti Veroniky Hurdové navštěvují šestkrát do měsíce waldorfskou školku a osm dní v měsíci tráví u prarodičů.

„Jsem taková, že si dokážu říct o pomoc. Mám chůvu, protože dvakrát týdně hraju už dvacet let volejbal a na tu hodinu se prostě vždycky utrhnu. Mám také paní na úklid, protože si umím spočítat, kolik stojí hodina mé práce a kolik ušetřím, když se přestanu zaobírat špinavou podlahou,“ dodává.

Poslechněte si rozhovor s Krkavčí matkou, její nadhled, entuziasmus a optimismus zprostředkováváme na konci roku 2016 alespoň pomocí rozhlasového signálu Automatek na Radiu Wave.

autor: Barbora Sedláčková
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.