Striptérky jako donášková služba a sčítání včel. Dejte si nejbizarnější zprávy uplynulého týdne

1. květen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější kdoule ze zpravodajské zahrady.

Jako obvykle moderátorky zaujala hned celá řada kauz jak ze světa, tak z regionů. Ivanu šokovala zpráva o tom, že američtí vědci naplánovali první celosvětové sčítání včel. Přispět svou troškou do úlu můžete díky speciální aplikaci i vy. Stačí nahrát fotografie včel a dalších opylovačů a vaše snímky pak vyhodnotí vědecký tým. Hnidopich Zuzana ale vyjádřila obavu, že počítání bude nepřesné, protože co když dva lidé nafotí tu stejnou včelku? Ivana pokrčila pomyslnými rameny, protože dle jejích slov zná chování tohoto hmyzu jen z pohádky Včelka Mája.

Zuzanu naopak rozveselila informace, že jeden americký striptýzový klub kvůli koronaviru udělal z dívek poslíčky. Rozvážejí jídlo a tancují. Zuzana sice stejně jako Ivana striptýz neschvaluje, ale těší ji, že ekonomika reaguje i za časů pandemie tak pružně.

Chyběla ovšem obvyklá zpráva z Brna, kde se teď kromě pandemie nic neděje. Tóčo bylo tentokrát v Praze. Tamní senior si na zábradlí před svým bytem vyvěsil desítky kalendářů a plakátů s nahými ženami. Zátiší příliš nedocenili městští strážníci, kteří muže požádali o sundání těchto skvostů. Jak vše dopadne, na to moderátorky napjatě čekají.

Je mezi sčítáním našich včelích přátel, striptérkami vozícími rajskou a chlípným seniorem nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.