Šum kanceláře přes aplikaci a tuleníčko se stromem. Dejte si top zprávy uplynulého týdne

24. duben 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejnadýchanější pletýnky ze zpravodajské ošatky.

Moderátorky jako vždy zaujala celá škála zpráv jak ze světa, tak z Brna. Islandští lesníci navrhují lidem v izolaci, aby objímali stromy. V lese na východě Islandu proto začali uklízet sněhem zasypané cesty, aby se zdejší obyvatelé mohli za stromy podívat. Lesní správa navíc umístila na svůj web fotografie lidí objímajících stromy – každý se tak může inspirovat a najít si svůj způsob. Zuzaně připadá tato strategie výhodná, protože stromu nesmrdí na rozdíl od člověka z pusy.

Během pandemie se možná mnohým zastesklo po běžném šumu kanceláře a právě pro takové případy nyní vznikla webová stránka replikující ruchy pracovního prostoru. To nechápe Ivanka, která naopak dělá všechno pro to, aby mohla při crossfitu na srkající kolegy zapomenout.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby nezmínily nějakou tu pitoreskní událost z Brna. Tam začal naštvaný senior odlamovat kachle a házet je na sousední pozemek poté, co si neúspěšně stěžoval na přítomnost popínavé rostliny na jeho zahradě. Stromy uklidňují, ale popínavé rostliny naopak, glosovala dění Ivana.

Je mezi pánem útočícím kachličkou, miliskováním se se stromy a zvuky kanclu do sluchátek nějaká tajemná souvislost? Asi ne, ale to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.