Sváteční hostina? Nepotřebujeme hory jídla, abychom si Vánoce užili, myslí si gastro publicistka Hana Michopulu
Na otázku, zda-li a jak se dá na vánoční tabuli ušetřit, se Iva Hadj Moussa a Richard Vrdlovec v novém Finančáku ptali publicistky Hany Michopulu, která se zabývá gastronomií a připravuje podcast o jídle a vaření.
„Sama jsem si zvykla na to, že nenakupuji a nevařím zbytečně mnoho jídla. Je to zbytečné, a to nejen o Vánocích,“ říká Michopulu, která kromě jiného prozradila, jak připravit alternativu tradiční majonézy do bramborového salátu nebo jaké vánoční cukroví zvolit, pokud nechcete za suroviny platit příliš moc. Zamýšlí se také nad tím, jestli během Vánoc skutečně potřebujeme, aby se naše stoly prohýbaly pod horami jídla, nebo jestli není rozumnější pojmout je skromněji.
Vyplatí se kupovat celý kapr, nebo filety? Jak kapra nahradit veganskou alternativou? Jaké jsou Hančiny tipy na chutné a levné silvestrovské chlebíčky? A dá se nějak nahradit máslo? Dozvíte se v novém svátečním Finančáku!
Související
-
Na svátcích se nemá šetřit. O Vánocích si dopřávejme
Proč bychom si právě teď měli dopřát a ne na sobě a svých blízkých šetřit, jako to často děláme v průběhu roku? Na téma jídlo hovoří kuchař Michal Hugo Hromas.
Více o tématu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka