Sváteční hostina? Nepotřebujeme hory jídla, abychom si Vánoce užili, myslí si gastro publicistka Hana Michopulu

22. prosinec 2022
Finančák

Na otázku, zda-li a jak se dá na vánoční tabuli ušetřit, se Iva Hadj Moussa a Richard Vrdlovec v novém Finančáku ptali publicistky Hany Michopulu, která se zabývá gastronomií a připravuje podcast o jídle a vaření.

„Sama jsem si zvykla na to, že nenakupuji a nevařím zbytečně mnoho jídla. Je to zbytečné, a to nejen o Vánocích, říká Michopulu, která kromě jiného prozradila, jak připravit alternativu tradiční majonézy do bramborového salátu nebo jaké vánoční cukroví zvolit, pokud nechcete za suroviny platit příliš moc. Zamýšlí se také nad tím, jestli během Vánoc skutečně potřebujeme, aby se naše stoly prohýbaly pod horami jídla, nebo jestli není rozumnější pojmout je skromněji.

Vyplatí se kupovat celý kapr, nebo filety? Jak kapra nahradit veganskou alternativou? Jaké jsou Hančiny tipy na chutné a levné silvestrovské chlebíčky? A dá se nějak nahradit máslo? Dozvíte se v novém svátečním Finančáku!

autoři: Iva Hadj Moussa , Richard Vrdlovec
Spustit audio

    Mohlo by vás zajímat

    Nejposlouchanější

    Více o tématu

    Mohlo by vás zajímat

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.