Sváteční speciál: Otestujte své herní znalosti s vánočním kvízovým Questem

22. prosinec 2023

Jardovou oblíbenou kratochvílí jsou vědomostní soutěže, a tak na Vánoce Lukáše se Šárkou obdaroval speciálním, na míru ušitým herním kvízem. Co Lukáš ví o roce 2012? Pamatuje si Šárka ještě něco z Assassin’s Creed?

I během vánočních svátků si Quest klade za cíl přinášet zábavu i poučení ale tentokrát hlavně to poučení. Jarda své kolegy předem zaúkoloval otázkami na oblíbené žánry a studia, aby je v prvních pěti minutách zahltil pravidly, ze kterých si notoričtí odpůrci všech pořádků Šárka s Lukášem odnesli jen to, že poslední vítěz vyhrává.

Pak už ale Jarda začal oba své kolegy bombardovat sérií zapeklitých dotazů. Kdy vyšel druhý díl série Elder Scrolls s přesností na dny, to Lukáš nevěděl, a Šárka na tom s datem vydání Assassin’s Creed 2 ani s nápovědou nebyla o moc líp. Naopak dala dohromady název zpívané písničky z akčního RPG Bastion, Lukáš si zase vzpomněl, proč se žádný z příslušníků žánru immersive sim neobejde bez kódu 0451.

Nevalnou paměť spolumoderátorů se Jarda rozhodl vyvážit epickým závěrečným kolem, kde je nechal vsázet body na jednotlivé okruhy témat podle jistoty v kramflecích. Konzervativní Šárka vyjádřila svou nechuť k hazardním hrám, pan Lukáš nicméně pod tlakem raději zariskoval. I přes prohru nakonec ze studia stejně nikdo neodcházel se špatnou náladou a Lukáš se Šárkou Jardovi slíbili, že mu jeho znalosti z Wikipedie někdy nehezky oplatí vlastní kvízovou vendettou.

Kde se narodil Šigeru Mijamoto, a je to chyták? Kolikrát Lukáš se Šárkou řeknou slogan EA Sports, než se na něj Jarda zeptá? Kdo si nevzpomene na třetí rod z Duny 2? Tohle všechno a ještě mnohem víc se dozvíte ve svátečním speciálu Questu.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka