Tip Bohdana Bláhovce: Zajděte na dokument V zajetí, zobrazuje fenomén otroctví v současné Evropě

11. červen 2019
Tip

V naší pravidelné rubrice Tip vám tento týden doporučoval dokumentarista a slammer Bohdan Bláhovec. Radí navštívit společnou akci revue Prostor a projektu Institutu dokumentárního filmu KineDok. V pondělí 24. června proběhne v pražském Kampusu Hybernská projekce maďarského dokumentu V zajetí. Snímek odhalující fenomén současného otroctví v Evropě natočila Bernadett Tuza-Ritter. Režisérka bude po celý večer přítomna a po projekci odpoví na vaše dotazy.

Součástí programu bude také panelová diskuze, kde kromě režisérky snímku budete moct debatovat s Peterem Morvayem z Denníku N a hungaristy Adélou Gálovou a Janem Blažkem. Ti budou společně mluvit nejen o současných problémech maďarské společnosti. Revue Prostor zase připravila tematické vydání s názvem Polsko a Maďarsko: Nové mýty a staré hrozby, které v rámci večerního programu pokřtí. Provázet jím bude Michael Rozsypal z Českého rozhlasu Plus.

Dokumentarista a slammer Bohdan Bláhovec zve na projekci maďarského dokumentu V zajetí. Proč snímku věnovat pozornost? Poslechněte si celý Tip.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.