Tip dné: V téhle dekádě nebylo moc zajímavějších hudebníků než (Sandy) Alex G

5. prosinec 2019
Tip

Producent Ondřej Holý, vystupující pod pseudonymem dné, tento týden doporučuje nedávno vydané album hudebníka (Sandy) Alexe G.

Holý má diskografii workoholického hudebníka s enigmatickým jménem (Sandy) Alex G dobře naposlouchanou. A rozhodně se nedá říct, že by Alex Giannascoli vydával málo hudby. „Je nezastavitelný. House of Sugar je jeho deváté album za posledních devět let,“ vysvětluje Ondřej. Právě jeho poslední album sklidilo doposud nejlepší recenze. Z většiny naprosto nadšené hodnocení kritiků zcela jistě zařadí House of Sugar na přední příčky žebříčků nejlepších desek roku.

„Tentokrát odhodil country vlivy z předchozí desky Rocket, která na mě jako celek příliš nefungovala, a předvádí opět svůj skladatelský nadstandard,“ říká Ondřej Holý. S každou další deskou je jeho hudba divnější a odvážnější. Můžeme jenom hádat, s čím zase přijde příští rok. S jeho pracovním tempem lze s dalším albem počítat brzy. „V téhle dekádě se podle mě nedalo dělat moc lepších věcí než poslouchat, jak za sebe Alex G skládá akordy,“ uzavírá svůj tip dné.

Jaké album byste si podle producenta dné neměli tento týden nechat ujít? A jakou skladbu z něj má nejraději? Poslechněte si Hudební tip.

autor: Jan Jindřich Karásek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.