Tip Juliany Maškrtnice: Zajeďte na výlet do Liberce, ochutnáte místní výběrovou kávu i domácí pečivo
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová Maškrtnica si pro vás tento týden připravila hned několik doporučení na výlety za originální gastronomií. Město Liberec v sobě ukrývá hned několik takových zastávek. Kousek od místního vlakového nádraží můžete navštívit multifunkční prostor DOK Liberec. Z opuštěného prvorepublikového nádražního doku zde vznikla kavárna, pekárna, bistro, sídlo pražírny Nordbeans i moderní školicí prostory v jednom.
V DOKu si hrnek čerstvě upražené výběrové kávy můžete vychutnat třeba s domácím kakaovým motancem z brioškového těsta. A to vše při pohledu na originálně zrekonstruovaný prostor architektonickým studiem ANUK.
Další zastávkou na vaší liberecké gastro pouti může být podnik Kofein Plac. Z bývalého novinového stánku na terminálu Fügnerova vzniklo příjemné místo pro kávu s sebou nebo „na stojáka“. V nabídce ale najdete i výborný čaj a bylinné limonády.
Kam vyrazit pro tradiční maďarské knedlíčky nebo domácí zmrzlinu? Poslechněte si celý Tip Juliany Maškrtnice.
Více z pořadu
Mohlo by vás zajímat
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.