Universum: Umí technici umění?

30. březen 2012

Vedle aktuální zpravodajství a pozvánek na nadcházející diskuze a přednášky, byla v pátek večer v Universu řeč především o soutěži Technikova múza.

Po delší době dostaly v Universu prostor zprávy. Věnovali jsme se uprázdněnému křeslu v čele ministerstva školství, které po 22 měsících ve funkci v pátek definitivně opustil Josef Dobeš. Zmínili jsme propagační projekt EU pro lepší mobilitu studentů i pracovních sil Europe direct a pozvali vás na dvě zajímavé přednášky a diskuze.

Zbytek pořadu se věnoval soutěži Technikova múza, která chce veřejnosti představit studenty technických oborů, na středních i vysokých školách, také jako umělecky zaměřené osobnosti a tím z nich sejmout neoblíbené označení „technokrat“. Tématem projektu je „technika všedního dne“ a soutěží se v kategoriích fotografie, obraz a báseň, a pokud zrovna nemáte nápad, nevadí, svá díla můžete hlásit až do července. Hosty ve studiu byli organizátoři akce Dáša Lálová a Radek Doubrava.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.