Urolog Martin Lukeš: Když něco dole selže, chlap má většinou pocit, že je to jeho celkové selhání

30. květen 2021

„Každý je jiný, ale kdybych měl generalizovat, tak pro většinu mužů je dobrá funkčnost pohlavního orgánu důležitá,“ říká urolog a androlog Martin Lukeš v podcastu Pochlap se. Jak moc je pro muže podstatná velikost jejich přirození? A jaké jsou průsečíky oboru, kde se odborníci zabývají mužským pohlavním ústrojím?

Jaká je každodenní praxe urologa? A dokáže Martin posoudit, jestli jsou chlapi se svou velikostí v pohodě? „Chci chlapy uklidnit, protože velikost penisu je pro uspokojení partnerky u 90 % mužů dostačující. Někdy ale přijde abnormálně obdařený jedinec a pak máme s kolegou zkažený zbytek týdne,“ vtipkuje 53letý odborník.

Narazili jsme také na téma prevence nemocí. „Od 18 do 35 let by si muži měli hlídat varlata kvůli nádorům, které se na varlatech tvoří nejčastěji právě v tomto věku.“ Martin Lukeš ale otevřeně mluví i o tématu takzvané andropauzy, což je úbytek testosteronu, který na muže působí cca po čtyřicátém roku věku. „Úbytek testosteronu je věkově individuální a pozvolný, ale andropauza, jak se tomuto jevu říká, je velmi podobná menopauze u žen, jen se o ní tolik neví.“

Chtěl být vždy Martin Lukeš urologem a baví ho jeho práce? Kolikrát týdně by měl mít muž ejakulaci? A kdy už je toho moc? Poslechněte si urologický speciál Pochlap se.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.