V Bangladéši se toho nebojí! Akčňák Vyproštění vám zmáčkne nervy jako hada

4. květen 2020

Všechny filmové festivaly, kterých se Tonda a Ivana v životě nezúčastnili, jsou pro letošek zrušeny, a oba tak díky faktu, že nikdo nikam nepojede, cítí podvratnou radost z malého osobního vítězství. Kinematografický svět se ale ani přes absenci promenád po červených kobercích nezhroutil a přichystal pro diváky skutečně vypečené novinky.

Celou sestavu ve studiu zaujal zejména céčkový počin Toma Sixe The Onania Club, jehož trailer sice kvalitou nikterak nevyniká, ale zato je velmi inspirativní – podmínky pro vstup do Alešova soukromého klubu ještě nejsou zcela známé, jisté je zatím jen to, že své souputníky přinutí ke sledování novinky kultovního italského mága Daria Argenta s exkluzivním soundtrackem od Daft Punk. Zda-li se nakonec budete stydět více za členství v klubu, nebo za zhlédnutí snímku Black Glasses, ukáže čas.

Mohlo by se zdát, že lechtivé tematice Čelisti přejí, reality show Too Hot to Handle plná sexy lidí, kteří spolu chtějí, ale nemohou špásovat, je však podle moderátorů jen úmorně nudnou nafouknutou bublinou, která například dříve propíranému hitu Love Is Blind nesahá ani po kotníky (natož někam jinam). „Brainless entertaintment může bejt dobrej, ale tady se to zrovna úplně nepodařilo,“ shodují se všichni zasvěcení ve studiu. Smát se lidem, kterým nebylo shůry dáno, tu navíc přestává být zábavné – a říká-li to zrovna Ivanka, pak na tom bezpochyby musí být něco pravdy.

Čtěte také

Těžko říct, zda Tonda trpí víc při představě vlastní účasti v nepovedené reality show, nebo ponorem do vzpomínek na trhání osmiček, kdy se cítil jako Chris Hemsworth v režijním debutu marvelovského kaskadéra Sama Hargravea Vyproštění. „Cením a dávám 85 % hadů ze 100,“ hodnotí znalecky Ivana ambiciózní snímek o životem ošlehaném žoldákovi na extrémně nebezpečné misi.

„Asi se shodnem, že co se týče kontinuity zážitku, je to po formální stránce dost výrazná záležitost,“ chválí dvanáctiminutový akční záběr Aleš. „Záporáci jsou velmi zlí, velmi! Tady bych rád vypíchnul sidekicka hlavního bosse, kterej vypadá jako Ivan Jonák a shazuje děti z mrakodrapu. Nám s Vítkem Schmarcem úplně zaplesalo srdíčko, protože milujeme Jonákovu biografii Sex, Disco, Revoluce!, čteme si v tom, načerpáváme moudrost. A tenhlencten člověk má tu esenci!“ rozplývá se Tonda.

Na jakou lahůdku všechny přítomné navnadila Šárka Gmiterková? Ivana sice již díky životním zkušenostem raději od ničeho nic neočekává, ale vy byste určitě měli. Poslechněte si nové Čelisti a těšte se na příští týden – možná přijde i kouzelník!

autoři: Aleš Stuchlý , Antonín Tesař , Ivana Veselková , Tereza Kunderová
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.