Veverka terorizovala městečko a v Brně krvácel holub. To jsou top zprávy minulého týdne

7. leden 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejjemnější jogurty ze zpravodajské mlékárny. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici tvrdé hudby a tetování zaujala informace o tom, že dva členové road crew legendární rockové kapely Motörhead vzdali hold frontmanovi Lemmymu novými tetováními vytvořenými inkoustem s přimíchaným popelem zesnulého hudebníka. Obě moderátorky ale spolupracovníky Lemmyho podezírají z toho, že jim jde jen o mediální zviditelnění.

Zuzanu jako fanynku strašidelných příběhů rozložila na kusy zpráva o tom, že obyvatelé velšského městečka Buckley nedaleko Liverpoolu neměli zrovna příjemné Vánoce. Veverka tam za dva dny napadla nejméně 18 lidí, někteří z nich skončili v nemocnici. Místní obyvatelé jí proto dali přezdívku Stripe podle postavy z filmu Gremlins. Vše mělo štastný konec pro lidi, pro veverušku bohužel méně.

Nakonec nesměla chybět nějaká ta bizarní příhoda z Brna. Tam si na novoroční procházku vyrazil muž, který znenadání spatřil na zemi zakrváceného holuba s kroužky na nohou. Když všímavý zachránce zjistil, že pták krvácí, neváhal a přivolal další pomoc. Když na místo dorazili strážníci, zaujalo je kromě zraněného ptáka ještě jméno samotného oznamovatele, které je také z ptačí říše.

Je mezi holubím zachráncem, patologicky kousavou veverkou a tetováním s lidským popelem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka